Podjezdzasz w jeden dzien, zostawiasz auto, wracasz pociagiem do domu, za kilka dni wracasz. Z tego co widzialem to czesto tak klienci tam przyjezdzaja
Jak podnieść moc - mam 160KM -chcę mieć ok 200KM
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez autorusPs. Kłopot polega na tym że całość prac będzie trwała 4 dni. Czyli samochód na 4 dni trzeba zostawić. A to cholernie daleko jak dla mnie.
Chlopacy z CS maja tę zaletę, że im zalezy, wiec jesli pisza Ci 4 dni, to bedzie to raczej 4 dni.
Dojazd do BB jest caly czas po dwururce, powrot pociagiem - nie ma w tym nic uciazliwego.TDI 205PS
Komentarz
-
-
autorus, Jedz na 4 dni wypoczynku - podjedziesz w gory, zostawisz pakunki, potem auto do mechaniorow, pojezdzisz na nartach, a po 4 dniach zrobisz odwrotnie i milo czas spedzisz i mozesz codziennie auto odwiedzac, bo z BB do Wisly czy Szczyrku nie jest tak daleko. :diabelski_usmiechByła O1 jest F2.
Komentarz
-
-
No nic nie wymyślę mądrzejszego sprawdzam pociągi z BB do mnie. Ale i tak do połowy lutego maja juz terminy zajęte.
Pozdrawiam
Autorushttp://forum.muratordom.pl/showthrea...5%82a-Autorusa
Budowa mojego domku MURATORZE
----------------------------------------------------
Octavia AZS TDI 130KM obecnie 407 kkm
Komentarz
-
-
Hello
Na raty mozna zrobic w W-wie, ale raczej mechanike i program osobno.
Jesli chodzi o kolejnosc to jesli zakladasz wieksze odstepy miedzy kolejnymi etapami to jednak bym zaczal od IC, potem turbina i zaraz za nia nowy soft.
ASZ po programie ma dosc goraco w dolocie i bez odpowiedniego schlodzenia turbina ARL nie zapewni ci odpowiednich przyrostow.
Koszt wsadzenia FMIC-a w W-wie ksztaltuje sie od ok. 1200-1500 zl (uzywane IC z Iveco) do ok 2000-2200 (dedykowane IC na wymiar).
Ja na twoim miejscu jesli moglbym wydac naraz 5,5 tys na tuning mojej Skody to wybralbym sie do Bielska. Profi robota, bardzo dobre wyniki i kompleksowa oferta.
Pozdrawiam
Zibi
Komentarz
-
-
ile może kosztować turbinka od 150? Chodzi mi o nóweczkę na fv, no i oprócz ASO oczywiście.
Autorushttp://forum.muratordom.pl/showthrea...5%82a-Autorusa
Budowa mojego domku MURATORZE
----------------------------------------------------
Octavia AZS TDI 130KM obecnie 407 kkm
Komentarz
-
-
Gość
Zamieszczone przez autorusile może kosztować turbinka od 150? Chodzi mi o nóweczkę na fv, no i oprócz ASO oczywiście.
Autorus
Poczytaj na wszystkich forach działy sprzedam/kupię, pogrzeb trochę w niedawnej historii tych działów, tam był swego czasu wysyp ARL-owych turbinek, może jeszcze maja coś ludziska na składzie.
Pozdro
Komentarz
-
Moze jeszcze rozwazyc IC a ARL-a ale on to ponoc jest mimo wszystko malo wydajny.
http://leonclub.pl/forum/viewtopic.php?t=3583 tu ogloszenie 400zl plus rurki
Komentarz
-
-
witam.... mam prosbe w zwiazku ze czasami trudno jest sie wyrobic finansowo :? aby zrobic kompleksowe grzebanie fury,prosilbym o rozpisanie najlepszej kolejnosci modyfikacji wraz z cenami i ewentualnymi przyrostami mocy i momentu z silnika 110ps.....
aha co z viruskiem jesli juz jest?? zostaje czy trzeba zmieniac?? :roll:
dziekibyły:
L&K Combi 1.9 Ahf 2001r - ehhhhh
Passat Combi highline 1.8T Awt 2001r
jest:
Golf highline 3d 1.9 Asz 2001r
Komentarz
-
-
Przy przesiadce z 110KM na moc rzedu 200KM do wymienionej turbiny, oraz IC i walka(jesli ktos musi miec wiecej niz 200KM) trzeba doliczyc pompe 11mm oraz duze wtryski 230.
U nas na forum, nie ma ale na tdiracing jest rozpiska co trzeba bylo wymienic na moc rzedu 215KM w A3 Darksmila prezentowanej przez ostatni w czas tuningu.
Program oczywiscie musi byc skorygowany pod nowe podzespoly. Jak program robisz ciagle u tego samego tunera to kwestie korekt (cen za nie) musisz ustalac indywidualnie.
Zamieszczone przez Darksmile
Audi A3 1,9 TDI ASV, 110 KM
Modyfikacje
Silnik:
-wałek Grundler Motorsport
-duuuuże turbo Smile
-pompa 11
-wtryski 260
-układ dolotowy by Compsport
-big IC by Compsport
-obróbka głowicy stage 1 byc Compsport
-inne modyfikacje silnika by Compsport
-wydech Ulter
Elektronika:
-program i strojenie by Compsport
Zawieszenie:
-hamulce 312 mm z audi TT
-zawieszenie Koni Sport Kit-regulowana twardość
-opon TOYO PROXES T1-R
Komentarz
-
-
Maicroft, 200 nie jest mi potrzebne narazie 8) ale tak ze 170ps by sie przydalo.... to wtedy jaka kolejnosc?? musialbym robic na raty bo nie wyrobie sie z kasa :cry:
a virus byl robiony juz w servisie,nawet nie wiem u kogo taki juz kupilem..wiec trzeba by robic od nowa....kurcze niepotrzebne koszta (moze na starym by latal??) :cry:
jeszce pytanie o IC ktory latwiej zamontowac (tzn bez wiekszych przerubek) IVECO czy ALR?były:
jest:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez pyza99Maicroft, 200 nie jest mi potrzebne narazie 8) ale tak ze 170ps by sie przydalo.... to wtedy jaka kolejnosc?? musialbym robic na raty bo nie wyrobie sie z kasa :cry:
Zamieszczone przez pyza99a virus byl robiony juz w servisie,nawet nie wiem u kogo taki juz kupilem..wiec trzeba by robic od nowa....kurcze niepotrzebne koszta (moze na starym by latal??) :cry:Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
http://www.disi-tune.pl
Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
Do ARL-a to najlepiej zalatwic jeszcze chlodnice wody i klimu z ARL-a i wtedy wchodzi plug&play. A bez nich jakos to podobno tez mozna wsadzic, ale juz trzeba kombinowac.
Jak to Patryk mowi, na poczatku trzeba sie zdecydowac ile auto bedzie miec mocy docelowo. Bo jak ktos raz chce 150, za pol roku 170 a potem 200KM to niestety, ale koszty beda rosly bo co chwile cos co ledwo wsadzil bedzie zmienial.
Komentarz
-
-
poszukaj na forum, bo ten temat byl walkowany nie raz.
a mysle ze jest jakies optymalne rozwiazanie(sprawdzone), potwierdzone np wykresami :? cos moze nie...
[ Dodano: Nie 15 Sty, 06 18:00 ]
jak ktos raz chce 150, za pol roku 170były:
jest:
Komentarz
-
-
pyza99, ja w przypadku Twojego silnika zaczalbym od sprezarki.
Nastepnie wieksze wtryski, pozniej FMIC.
Powinno sie udac zrobic 170KM bez wiekszej pompy.
Wydech sobie mozesz narazie darowac."...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez pyza99i virus po kazdej modyfikacji??
Co z tego, ze bedziesz mial wieksza sprezarke, jak nie bedzie wiecej pompowac?"...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
-
Nie wierus, tylko strojenie
Zalatw sobie potrzebne klocki, zaloz i wszystko trzeba ladnie zestroic i będzie banglać
[ Dodano: Pon 16 Sty, 06 03:55 ]
Purchawa, ty masz prawie 170ps... jak to chodzi??
spalanie?? osiagi?? 0-100, v-max... mozesz mi cos przyblizyc... tyle kucy mi styknie..były:
jest:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez pyza99Purchawa, ty masz prawie 170ps... jak to chodzi??
spalanie?? osiagi?? 0-100, v-max... mozesz mi cos przyblizyc... tyle kucy mi styknie..
Spalanie u mnie bedzie wikesze bo mam duza pompe i duze wtryski i nad dawkami tez trzeba jeszcze popracowac. Ogolnie bede mogl cos wiecej powiedziec za 2-3 tygodnie jak skoncze obecny stage.
Do 100km/h tez ostatnio nie mierzylem, bo nie ma ku temu warunkow. Mysle, ze przy tej mocy realne jest okolo 8s.
Vmax nie spodziewaj sie duzo wiekszego niz na serii, bo 5 biegowa skrzynia wiecej nie da rady. U mnie z bezpiecznie przesunietym limiterem bylo nieco ponad 220km/h."...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
-
U mnie jest 160KM i mam większe spalanie niż Luca który ma 190KM, więc wcale nie będzie większe, owszem w momencie gdy dajesz w palnik to jest to możliwe.
Seta okolice7-8
V max okolice 230
Powodzonka w modyfikacjachŻycie jest bezwzględne nie lituje się nad nikim...
Pokój jego duszy...KRIS 27.09.03
BMW serii 3... Radość z jazdy.
Komentarz
-
Komentarz